Aansluiting bedrijfsarts

Het is voor werkgevers verplicht zich aan een BIG-geregistreerde bedrijfsarts te binden. Het is niet langer verplicht voor werkgevers zich aan te sluiten bij de klassieke arbodienst. Ook dient de werkgever te voldoen aan de verplichting een ‘Arbeidsomstandighedenspreekuur’ door een bedrijfsarts in te stellen; de wet verlangt dat u als werkgever de mogelijkheid biedt aan werknemers om (eventueel anoniem) een gesprek met een bedrijfsarts te hebben.

“Via Concept Arbo voldoet u middels een ‘maatwerkregeling’ aan de verplichting tot aansluiting bedrijfsarts. U maakt daarvan gebruik via één van onze pakketten. Op deze manier is uw arbo-aansluiting een stuk flexibeler en goedkoper dan bij een klassieke arbodienst aansluiting.”

U bespreekt de aansluiting van Concept Arbo met uw OR (ondernemingsraad) of personeelsvertegenwoordiging. Daarna sluit u zich middels één van de pakketten bij Concept Arbo aan. Op deze manier voldoet u tevens aan de verplichting ‘Arbeidsomstandighedenspreekuur’; de wet verlangt dat u als werkgever de mogelijkheid biedt aan werknemers om (eventueel anoniem) een gesprek met een bedrijfsarts te mogen hebben. In de praktijk wordt hier door werknemers weinig gebruik van gemaakt, echter dient de verplichting wel geregeld te zijn.

Concept Arbo medewerkers

Persoonlijke aandacht van onze medewerkers en partners

Locaties Bedrijfsartsen Concept Arbo

Bedrijfsartsen op meer dan 75 locaties in Nederland

Close up of entrepreneur having cup of coffee during business meeting in cafe.

Bespreek onze gunstige tarieven onder het genot van een kop koffie